КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ У КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ СТАРОГ ГРАДА У „ПАРОБРОДУ“

Канцеларија за младе општине Стари град припремила је током летњег периодна занимљиве активности за младе који ће током распуста остати у Београду. Реч је, пре свега, о креативним радионицама које ће трајати од 14. јула, до 15 августа a пријављивање ће трајати до 14. јула. Креативне радионице намењене су младима са територије Старог града узраста од 15 до 30 година, а области којима ће се бавити су: сликарство, вајарство, фотографија и плес-салса. Место одржавања је културни центар „Пароброд“ који се налази на углу Капетан Мишине и Јевремове улице.

Планирано је да групе броје по 20 полазника и све ће бити бесплатно.

Млади који се пријаве треба да знају да неће имати класично предање. За све радионице изабрани су млади предавачи (апсолвенти или тек свршени студенти), пошто се очекује они да ће дати свој печат и неки нови приступ овим областима.

У области сликарства полазници ће се упознати са свим сликарским техникама, историјом ове уметности и и имаће прилику да искажу сву своју креативност и упознају начин коришћења боја. Предавач је Ана Миленковић која је недавно дипломирала сликарство.

Када је реч о вајарству млади ће моћи да се упознају са глином и да праве предмете и скулптуре. Ову радионицу водиће Сандра Стојановић, свршени студент вајарства.

Радионица фотографије отвориће занинтересованима свет техника фотографисања и омогућити им да направе своју савршену фотографију. Потребно је да сваки полазник понесе свој фотоапарат а предавач ће им бити Лидија Антоновић, фотограф.

С обзиром да је многим младим Старограђанима клуб „Хавана“ омиљено место за излазак, Канцеларија за младе Старог града одлучила је да им омогући да науче салсу како би се што боље показали у плесу. Радионицу ће водити школа «Салса примера».

Најбољи радови уметничких радионица (сликарство, вајарство, фотографија) биће представљени на изложби почетком септембра у кући Ђуре Јакшића у Скадарлији.

Све информације могу се добити на телефоне:
ФОТОГРАФИЈА: 063/871-69-95
ВАЈАЊЕ: 064/424-77-67
СЛИКАРСТВО: 064/334-55-06
САЛСА: 065/323-10-23
Пријаве се могу послати и на мејл адресу:
kzmstarigrad@gmail.com