СПОМЕН ПЛОЧА МЕШИ СЕЛИМОВИЋУ

На годишњицу смрти, а поводом века од рођења Меше Селимовића (1910-1982), на згради у улици Господар Јовановој 39/41, у којој је живео од 1973. јуче је свечано откривена спомен плоча. Уз присуство ћерки Маше и Јасенке, угледних књижевника и поштовалаца Мешиног дела, спомен плочу су открили Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град и Небојша Брадић, министар културе. Председница је најавила да ће општина Стари град, на сличан начин наставити да обележава места где су живели познати и значајни људи за нашу културу.

– Постављање плоче на згради на којој је живео Селимовић значајан је корак у Години књиге и језика – рекао је министар Брадић, који је изразио задовољство што се у овој акцији нашао заједно са општином Стари град и медијским кућама „Вечерње новости“ и Студио Б.

– Постављање плоче на згради у којој је живео Селимовић важан је документ у нашој културној историји, али је више од тога, он је позив да откријемо оно што је било пре и после плоче. У овој згради у којој је живео Селимовић и преминуо пре 28 година, завршила се једна једна животна прича, али није завршена прича о његовом делу – рекао је министар културе.

Почаст славном писцу указали су својим присуством и писци: Драгослав Михаиловић, Драган Драгојловић и Радован Бели Марковић. Испред општине Стари град били су и чланови Општинског већа Ристо Рацо и Милан Мајсторовић.