КОНКУРС ЗА ИЗБОР УРБАНИСТИЧКО-АРХИТЕКТОНСКОГ РЕШЕЊА ЗА ТРИ ЈАВНА ГРАДСКА ПРОСТОРА НА СТАРОМ ГРАДУ

Градска oпштина Стари град,у сарадњи са Друштвом архитеката Београда, на основу закључка Већа општине, oглашава 08.02.2013. године Jавни позив за прикупљање понуда у поступку – Kонкурса за дизајн за избор урбанистичко-архитектонског решења за три локације – јавна градска простора – на територији Градске општине Стари град у Београду и то: Сквер код кафане „Стара Херцеговина“, Сквер Мире Траиловић и Сквер код ОШ „Михаило Петровић Алас“.

ПИСМО О НАМЕРАМА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Градска општина Стари град са задовољством расписује Конкурс за три јавна градска простора на својој територији.

Овим расписом Конкурса желимо да дамо свој допринос у погледу повећања квалитета градског живота и имиџа централног градског језгра Београда.

Ми смо свесни своје одговорности пред грађанима Београда, као и онима који то нису а увек су добродошли, да сви заједно учинимо Београд бољим и удобнијим, онако како су то претходне генерације желеле за нас и онолико колико то ми желимо за оне који долазе после нас.

Уверени смо да становници Старог града очекују и желе да виде и учествују у подизању квалитета јавних градских простора као најпожељнијих простора за остваривање и развој јавног живота града.

Ми смо свесни наше уставне, законске, обичајне и грађанске обавезе за бригу о јавним просторима и у том смислу чврсто изражавамо нашу решеност у настојању остваривања наших преузетих обавеза.

Следствено томе, ми Вам се без оклевања обраћамо у потрази за најбољим идејама и решењима и истом приликом Вас охрабрујемо да узмете учешће у овом Конкурсу и испољите Вашу креативност и иновативност у највећој могућој мери.

Ми верујемо, знамо тачно, да ћемо сви заједно успети у овој мисији на добробит свих грађана Старог града и да ће у свему томе уживати не само наша генерација, већ и многе генерације после нас.

Чланови Већа ГО Стари град
Марко Бастаћ и Коста Андрић

Право учешћа на Kонкурсу за дизајн за избор урбанистичко-архитектонског решења за наведене три локације имају сва лица са стеченом високом стручном спремом из области архитектуре, пејзажнe архитектуре и дизајна.

Конкурсна документација се може преузети или наручити и преко сајта Друштва архитеката Београда www.dab.rs

Рок за постављање питања је до 04.03.2013. године. Питања слати на адресу расписивача: Друштво архитеката Београда, Београд, Кнеза Милоша 7, факс број 011/3239-754 или sas-dab@EUnet.rs.

Одговори Жирија на постављена питања ће бити постављена на интернет страни Друштва архитеката Београда у року од седам дана и исти ће бити доступни на интернет страни.

Рок за предају радова је 02.04.2013. године до 15,00 часова у просторијама Друштва архитеката Београда, Београд, Кнеза Милоша 7/ III.

Више информација на 011/3230-059 или 3239-754.

ПРЕУЗМИТЕ КОНКУРСНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ

Целокупан текст јавног позива можете преузети овде.