БЕОГРАДСКЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛНЕ ИГРЕ – BIG 2009

Под покровитељством Универзитета у Београду, Министарства омладине и спорта, града Београда и општина Стари град, Вождовац, Нови Београд и Врачар од 16. до 19.октобра у Београду ће се одржати четврте студентске „Београдске Интернационалне Игре – БИГ 2009“.

Донацијом од 600.000 динара општина Стари град је помогла одржавање игара које, по речима организатора, имају за циљ да промовишу аматерски спорт и спорт на факултетима. Ова спортска манифестација има тенденцију да постане један од највећих студентских догађаја овог типа у Европи.

На овогодишњим четвртим Београдским Интернационалним Играма учествоваће 300 студената из иностранства и исто толико студената из наше земље.Такмичења ће се одржати у четири спортске дисциплине: мали фудбал, кошарка, одбојка и рагби.

„Идеја читавог пројекта је да студенти из Србије представе свој Универзитет, град и земљу у најлепшем светлу и да својим вршњацима, будућим интелектуалцима, прикажу праву слику Србије. Осим доприноса младих студената у враћању Србије на место коме јој заиста припада, циљ манифестације је дружење, повезивање студентских организација, организовање округлих столова, размена студената као и стицање нових искустава, како организационих тако и међуљудских“, рекао је на Коста Андрић, шеф Канцеларије за младе Градске управе града Београда.

Такмичења ће се одржати у спортским центрима : Шумице, Вождовац, Врачар, Стари ДИФ и Хала Спортова Нови Београд.