АКЦИЈА „ОЧИСТИМО СРБИЈУ“ И НА СТАРОМ ГРАДУ

Поводом предстојеће акције којом ће се обележити 5. јун, Дан планете Земље, под слоганом „Очистимо Србију“, сви градоначелници и председници у Србији оформили су штабове за што бољу координацију између учесника у акцији. Учесници у овој великој еколошкој акцији биће локалне управе, комунална предузећа и грађани.

„У акцији која ће се спровести и на нашој општини укључени су Савет за екологију општине Стари град, ЈП „Београд воде“, ЈКП„Зеленило Београд“, ЈКП „Градска чистоћа“, Лучка капетанија, речна полиција, одељење Црвеног крста „Стари град“, Комунална инспекција ГО Стари град, Прокредит банка и многи наши суграђани“, каже Ристо Рацо, координатор акције из Већа општине Стари град.

„Планирано је да се тог дана очисти седам мини депонија на општини, простор око Марине Дорћол, Улица Мике Аласа, угао Вишњићеве и Змаја од Ноћаја, плато испред Турбета и део око бивше фирме „7. јули“ у чијим баракама данас живе Роми. Посебан акценат у овој акцији стављамо на чишћење приобаља“, истиче Рацо.

Осим учешћа комуналних предузећа у акцији ће учествовати и ученици основних и средњих школа са Старог града и чланови Друштва за помоћ особама ометеним у развоју Стари град. У акцији на нивоу читаве Србије биће подељено око 100 хиљада рукавица и око 50 хиљада кеса.

„Циљ акције јесте да анимирамо грађане да схавте значај очувања своје животне средине, да чистим улицама и улазима по зградама, као и садњом дрвећа и цвећа улепшаjу и сачувају наш град“, каже Ристо Рацо.

Грађани који желе да се прикључе акцији неком сугестијом, идејом или самим учешћем могу постали мајл на адрсеу: rraco@starigrad.org.rs.