ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ФАСАДИ БАЛЕТСКЕ ШКОЛЕ „ЛУЈО ДАВИЧО“

Након тромесечних радова завршена је реконструкција уличне фасаде Балетске школе „Лујо Давичо“ у Кнез Милетиној 8, за коју је општина Стари град издвојила близу четири милиона динара. Председник општине Дејан Ковачевић истакао је да је коначно решен деценијски проблем обрушавања фасаде.

– Дотрајала фасада зграде из тридесетих година прошлог века представљала је велики проблем по безбедност ученика и пролазника. Подсетимо, у истој згради се налази и вртић „Дамбо“, па је и због тога пре неколико година на фасаду постављена заштитна скела.

Пројектом ревитализације фасаде, која се налази под заштитом државе, обухваћени су и радови на постављању нове, енергетски ефикасне столарије. Директорка Слободанка Симић Новчић каже да школа сада много боље изгледа, али и да је зграда безбеднија. Такође, унутар дворишта школе уклоњено је и дрво које је због своје старости и величине представљало опасност.

– Заменом фасадне столарије знатно су нам побољшани услови за рад. Иначе, општина је пре више од пет година адаптирала и наше подрумске просторије, које су претворене у свлачионице и балетске сале, јер ми стално имамо мањак простора.