ЗАВРШЕНА ЛИЦИТАЦИЈА ЗА ПОСТАВЉАЊЕ АПАРАТА ЗА КОКИЦЕ И ФРИЖИДЕРА ЗА СЛАДОЛЕД

У великој сали општине Стари град данас је одржано усмено јавно надметање за одређивање корисника места за постављање апарата за кокице и расхладних комора за сладолед. Пријављени кандидати надметали су се за 3 локације за постављање апарата за кокице (непопуњена места са претходног конкурса из октобра 2009), као и за 24 локације за постављање фрижидера за сладолед на територији општине Стари град.

Предлог за постављање привремених покретних објеката усвојило је Веће општине Стари град сходно градској Одлуци о постављању тезги и других покретних привремених објеката. Према речима Миодрага Јоксимовића, начелника Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију, почетне цене одређене су на основу цена које су постигнуте у протекле три године.

– Лицитација је најтранспарентнији поступак за добијање места за продају различитих предмета, кокица, новина и пића. На лицитацији нема намештања и општина већ дужи низ година спроводи овакав вид доделе места за продају. Учесници лицитације су, према условима из конкурса, били у обавези да уплате општини 30 одсто од почетне цене, што је довољно говорило о озбиљности потенцијалних корисника места. Да би привукла већи број учесника, општина је снизила цене у односу на последњу лицитацију одржану почетком новембра прошле године – истакао је Миодраг Јоксимовић.

На лицитацији за одређивање корисника три преостала места за продају кокица цене су биле: 60.000 за локацију код СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“, 600.000 за Трг Николе Пашића и 1,5 милиона динара (излицитирано 1,9 милиона) за место у Кнез Михаиловој код броја 33.

Цене локацијa за постављање фрижидера за сладолед кретале су се од 60.000 динара код СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ до 2,7 милиона динара за Кнез Михаилову улицу. Учесници у надметању били су компаније „Фриком“ и „Нестле“. Обе компаније имаће у предстојећој летњој сезони по 12 фрижидера на улицама Старог града.