ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА У ДЕЧАНСКОЈ, ОД ТЕРАЗИЈСКОГ ТУНЕЛА ДО БУЛЕВАРА ДЕСПОТА СТЕФАНА

Екипе ЈКП „Београд-пут” изводе радове у Дечанској улици, на делу од уласка у Теразијски тунел до Булевара деспота Стефана на општини Стари град, саопштено је из овог предузећа.
Радови се изводе на основу решења Секретаријата за саобраћај, а у оквиру прве фазе пројекта за унапређење нивоа услуге на раскрсници улица Дечанске и Македонске код Дома омладине Београда, уз промене у начину вођења пешачких токова у Булевару деспота Стефана, од Скадарске преко Улице браће Југовић до Дома омладине.
Радови у Дечанској су започети 26. септембра и извођени су викендом и радним данима у ноћним сменама, како би се што мање ометало редовно функционисање саобраћаја. Радови су се изводили уз заузеће десне коловозне траке, посматрано од Македонске улице ка Теразијском тунелу.
До сада су завршени припремни радови на нивелацији ивичњака у зони раскрснице и „отварање” нове саобраћајне траке за скретање у Теразијски тунел.
Наставак радова је планиран за данас тако да ће од петка у 22 часа до понедељка, 12. октобра, у 4 сата потпуно бити обустављен саобраћај на делу од Теразијског тунела до Булевара деспота Стефана због замене асфалтних слојева у пуном профилу.