ВОЛОНТЕРИ СТАРОГ ГРАДА ПОМАЖУ ОБНОВУ ТЕРАСЕ ВРТИЋА „МРВИЦА”

Волонтери општине Стари град већ неколико дана учествују у реконструкцији ограде терасе вртића „Мрвица“ на Копитаревој градини. Старој и дотрајалој огради терасе на којој малишани овог вртића проводе доста времена била је неопходна обнова, у виду уклањања рђе, шмирглања и фарбања. У сарадњи Градске општине Стари град и Предшколске установе „Дечији дани“ дошло се на идеју да се ангажовањем волонтера и родитеља деце направе уштеде, а место за игру малишана учини лепшим и безбеднијим.

– Стално понављамо да лоша финансијска ситуација општине не сме бити изговор за пасивност и ускраћивање подршке и помоћи Старограђанима. Заједничким снагама и комшијском солидарношћу може много тога да се постигне – рекао је председник општине Марко Бастаћ и најавио да ће након вртића „Мрвица“ општински волонтери бити ангажовани и у уређењу дворишта вртића „Липа“.

Руководилац вртића „Мрвица“ Марина С. Маринковић истиче да након неколико дана колико трају радови осећа сладак умор, али и велико задовољство што заједничка акција већ даје резултате.

– Када завршимо с радовима, офарбамо ограду и поставимо жардињере са цвећем, наша тераса ће бити шарена и потпуно безбедна и за млађе групе деце. Драго ми је да смо заједно са волонтерима успели да учинимо једну лепу ствар за нашу децу и захваљујем им се на доброј вољи и стрпљену – каже госпођа Маринковић.

Вишедневни радови се завршавају данас, тако да ће сви малишани „Мрвице“ већ од понедељка моћи да користе терасу на врху зграде у којој се налази вртић и уживају у пролећним данима на отвореном.