ВЕДРЕ БОЈЕ КИПРА ЗА ДЕЦУ-ЖРТВЕ РАТА

Кућa Ђуре Јакшића у Скадарлији синоћ је била тесна да прими све заинтересоване љубитеље уметности на отварању изложбе слика „Боје Кипра“ аутора Зорана Андрића. Ову интересантну поставку колоритних уља на платну отворили су председница општине Стари град Мирјана Божидаревић и амбасадор Кипра у Србији Хомер Мавроматис. Поред аутора изложби су присуствовали и Ана Даниловић, заменица председнице Старог града, Зоран Млађеновић, члан општинског већа, као и представник хуманитарне организације организације „Наша Србија“, којој је намењен део прихода од продатих слика. Ова НВО помаже децу-жртве рата у бившој Југославији.

-Општина Стари град је у догогодишњем партнерском и пријатељском односу са

Кипарском општином Јермасоја из Лимасола, а до ове изложбе је дошло захваљујући идеји садашњег амбасадора Мавроматиса. Кипар заиста и изгледа како је представљен овим дивном сликама и бојама. Мене оне још више асоцирају и на весеље, радост и срдачност која се налази се у свакој речи и поступку становника Кипра – рекла је Мирјана Божидаревић.

Хомер Мавроматис се захвалио председници општине Стари град Мирјани Божидаревић за обезбеђивање овако лепог изложбеног простора.

-Ова изложба је централни догађај у организацији Амбасаде у оквиру прославе педесетогодишњице независности републике Кипар, као и 50 година живота аутора Зорана Андрића кога сам упознао пре две године приликом посете Ваљеву. Био сам импресиониран његовим радовима, посебно сликама црногорске морске обале. Често сам се питао какав би био резултат ако би он своју надареност искористио да слике пејзаже Кипра. Захваљујући гостопримству Туристичке организације Кипра, то је постало стварност. Сигуран сам да ће ове слике бити помак у његовој каријери пејзажног сликара и постати визуелни мост између наших земаља.- рекао је одлазећи амбасадор Кипра.