УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА

Туристичка организација Београда организује првог дана Нове 2005. године традиционалну манифестацију „Улица отвореног срца” у Македонској и Светогорској улици. Од Дома омладине до Таковске, на тринаест пунктова, Београђане ће 1. јануара од 12 часова забављати бројни оркестри, артисти, жонглери, мађионичари и глумци позоришта „Атељеа 212”.

Фешта почиње испред „Атељеа 212” ватрометом и наступом глумаца, жонглера, артиста, полицијског оркестра и хора „Отворено срце”. У „Српској кафани”, као и годинама уназад, госте ће послуживати глумци „Атељеа 212”, а у кафани „Грмеч”, која наредне године слави две стотине година постојања, беле келнерске сервијете носиће новинари.

Програм је предвиђен и испред зграде Радио Београда, кафане „Шуматовац”, „Политике”, на углу Нушићеве и Македонске улице, као и у бројним хаусторима.

Новогодишња манифестација „Улица отвореног срца” има и хуманитарни карактер. Испред зграде општине Стари град биће постављена велика корпа у коју ће Београђани моћи да оставе поклоне за децу из Специјалне болнице за целебралну парализу и девојчице и дечаке из Центра за смештај лица и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју. Организатори – Скупштина града, Туристичка организација Београда, општина Стари град, Привредна комора Београда и „Атеље 212” – поручују свима који су у могућности да ову децу обрадују неком играчком, рукавицама, капом, шалом или слаткишима.