УЧЕНИЦИ МОЛИЛИ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ДА ПРОДУЖИ РАСПУСТ

Ученици основних и средњих школа засули су електронско сандуче председника Градске општине Стари град писмима и молбама да продужи распуст. У својим обраћањима председнику општине, ђаци су аргументовали свој став да би повратак у школске клупе требало одложити до понедељка 16. јануара.

Како градске општине у Београду нису јединице локалне самоуправе, председник општине Стари град Марко Бастаћ није могао да донесе одлуку у корист ђака, јер су за рад основних и средњих школа надлежни Град Београд и Миистарство просвете и технолошког развоја.

– Ученици који су ми се обраћали су показали велику зрелост и озбиљност образлажући разлоге за продужетак распуста. Искрено бих изашао у сусрет њиховим молбама и подржао их, али као што сам већ много пута наводио – проблем су ограничене надлежности београдских општина – поручује Бастаћ и истиче да ће ђаци поласком у школу свакако губити од наставе, јер ће и велики број учитеља и наставника изостајати са посла због грипа, који је поред снега парализовао Београд и Србију.

После продуженог распуста, већина школараца у Србији од данас поново седи у школским клупама, иако су мишљења о додатном продужетку празничног одмора за ученике била подељена између надлежног министарства, лекарске струке, родитетља и ђака. Снег који је у току ноћи падао није очишћен ни са централних градских улица, што додатно отежава кретање Старограђана и Београђана.