ТРАДИЦИОНАЛНИ ДЕЧЈИ КАМП „АДА 2009.“

Захваљујући општинској новчаној помоћи у износу од 504.000 динара, организација „Пријатељи деце Стари град“ и ове године, организовала је традиционални дечји камп „ Ада 2009“ за четрдесеторо деце из староградских Основних школа. Камп је одржан од 10. до 20. јула у Ади на Тиси код Новог Бечеја. Учесници кампа су били ученици осам Основних староградских школа који су током школске године на разним такмичењима постигли најбоље резултате.

Осим свакодневног купања на базенима у кампу су одржане и многобројне спортске активности. Осим староградских ученика на спортским теренима и базенима учествовала су и деца из Аде и из Сремске каменице.

На такмичењу у тенису прво место освојила је Јована Цвејић из ОШ „ Краљ Петар Први“. Јована је била победник и на шаховском турниру. Прво место у турниру у фудбалу освојила екипа састављена од ученика староградских Основних школа, а у Дечјим играма без граница најбоља је била Александра Зековић из ОШ „ Браћа Барух“.

Осим ових такмичења, награђени ученици такмичили су се у рецитовању, певању, игри, причању вицева…У току десетодневног дружења деца су крстарила бродићем на Тиси.

„ Финансирање награђене деце је награда за њихово изузетно залагање у току године чиме су достојно репрезентовали своје школе и локалну заједницу“ рекао је Драгиша Цвејић, секретар организације „Пријатељи деце Стари град“.