СВЕЧАНО ОТВОРЕН ТЕНИСКИ ТУРНИР SERBIA OPEN 2010

Ватрометом и химном Боже правде, на теренима спортско рекреативног комплекса „Милан Гале Мушкатировић“ на Дорћолу, синоћ је и званично отворен други АТП турнир „Serbia open“, уз присуство градоначелника Београда Драгана Ђиласа, министра Оливера Дулића, и представника општине Стари град: Дејана Ковачевића, Риста Раца и Марка Бастаћа, као и других званица и гостију.

У претходна два дана играле су се квалификације, а од понедељка па све до деветог маја, 50 играча из 21 земље бори се за награду од 450 хиљада евра и 250 АТП поена. На теренима је чак осам тенисера из првих 50 на свету, а међу њима и најбољи српски тенисер и бранилац трофеја Новак Ђоковић.

– Захваљујем се свим љубитељима тениса који су нам помогли да организујемо други турнир, верујемо лепши и бољи него претходни. Посебну захвалснот дугујемо спонзорима, градоначелнику, Влади и општини Стари град која је суорганизатор. За разлику од прошле године ове ћемо имати више времена да додатно промовишемо тенис. У промо селу ће бити неколико изненађења као што је музички стејџ, биће и мало фудбала и верујемо да ћемо се ове године сви добро забавити. На овогодишњем турниру имаћемо седам тенисера из Србије што је леп успех – рекао је отварајући турнир, директор турнира Горан Ђоковић.

На отварању је говорио и Бранко Радујко, генерални директор „Телеком Србија“-главног спонзора, а химну „Боже правде“ су отпевале Сузана Димић, Лена Кос, Маја Стојановић и Јелена Михић.

Турнир у Београду је од АТП-а добио награду као најбољи турнир на свету у категорији „250“.