СВЕЧАНО ОТВОРЕН АКАДЕМСКИ ПАРК

После шестомесечног напорног рада, свечано уз музички програм, данас је отворен један од најстаријих београдских паркова – Академски парк. Окупљеним грађанима обратили су се Александар Шапић, помоћник градоначелника Београда, Предраг Петровић, секретар Секретаријата за комуналне послове, Јасна Димитријевић, директорка Задужбине Илије Милосављевић Коларца, Радован Драшкић, директор ЈКП „ Зеленило – Београд“. Отварању су присуствовали и Жељко Ожеговић, члан Градског већа, а из ГО Стари град били су: Мирјана Божидаревић, председница, Ана Даниловић, заменица председнице, Дејан Ковачевић, начелник Управе и чланови Већа: Марко Бастаћ, Ђорђе Лазаревић и Зоран Млађеновић.

Предраг Петровић се посебно захвалио начелнику Управе ГО Стари град Дејану Ковачевићу за његово залагање.

– Академски парк дуго је био запуштен и заслужио је да темељно буде уређен, а и наши суграђани су заслужили да имају један овакав парк, рекла нам је Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град и додала да ће се у договору са полицијом и комуналном полицијом појачати надзор над парком да би се очувао и да би наши суграђани у миру могли да уживају у њему.

Ана Даниловић, заменица председнице каже да је јако задовољна брзином и ефикасношћу којом је парк урађен и да је посебно драго због најмлађих који су добили своје дечје игралиште са свим потребним реквизитима.

Окружен институцијама уметности, културе и образовања од данас ће наши суграђани уживати у ново постављеним клупама, у негованим травњацима и новим бетонским стазама.