САЈАМ ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

У организацији Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију на Тргу Николе Пашића, 10. и 11. јуна 2010 одржава се други Сајам организација цивилног друштва. Сајам су отворили Венсан Дежер, шеф делегације ЕУ и Србији и Данко Рунић, директор Агенције за сарадњу са НВО и европску хармонизацију, а свој штанд има и општина Стари град.

„ Циљ овогодишњег сајма јесте промоција улоге невладиних организација у процесу приступања Европској унији али и добра прилика за успостављање и унапређење партнерство између цивилног, пословног и јавног сектора“, рекао је Рунић.

Венсан Дежер је подсетио да је Европска комисија од 2000. године дала више од 300 милиона евра за унапређење цивилног сектора у Србији. Он је истакао да грађани не треба да трпе политику, већ треба да учествују у оживљавању и стварању заједничких европских вредности, а веома важан задатак невладиних организација и цивилног сектора да у овом послу ангажује грађане.

На више од 60 штандова Београђанима се представио велики број организација. На штанду ГО Стари град првог дана сајма представили су се Друштво за бригу о старим лицима „Стари град“, Црвени крст Стари град, АК „ Моделар“, Рукометни клуб „ Стари град“, НВО „Наша деца, „ НВО „Студио“, „ НВО „Сусрет“ и Аутономни женски центар. Штанд су обишли председница Општине Мирјана Божидаревић и члан Општинског већа Зоран Млађеновић.

Другог дана Сајма своје програме на штанду ГО Стари град представили су Друштво за помоћ особама ометеним у развоју „ Стари град“, ДВД „ Стари град“ ЈАЗАС, Иницијатива младих за људска прва, НВО Партнер центар, Пријатељи деце „Стари град“, Ватерполо клуб „ Стари град, карате клуб „ Мусаши“ и рагби клуб „ Дорћол“.