„РЕЦИКЛАЖА ЗА СИЈАЛИЦУ – ДОБРА ИДЕЈА!“

Традиционална еколошка акција „Рециклажа за сијалицу”, једна у низу активности које спроводи Савет за заштиту животне средине ГО Стари град, одржана је 29. децембра у холу општинске зграде.

Одзив суграђана је као и увек био добар. Испред улаза у општинску зграду, око пола сата пре акције, која је почела у 16 сати, настао је ред у коме су стрпљиво чекали наши суграђани.

Као награду за уложени труд и допринос у заштити животне средине сваки Старограђанин који је донео било коју количину прегорелих сијалица или истрошених батерија, добио је на поклон по једну штедљиву сијалицу.

Госпођа Љубица Царановић дошла је са својим унуком Луком.

– Учествујем у свакој акцији коју наша општина организује. Имам само речи хвале. Осим што су корисне имају и едукативни карактер. Данас сам повела и унука јер желим да се од малих ногу научи да чува своју животну средину – рекла је госпођа Царановић.

Суграђанима је подељено око 200 штедљивих сијалица. Еколошкој акцији „Рециклажа за сијалицу – Добра идеја“ присуствовали су, осим чланова Савета, и староградски волонтери, као и заменик начелника Божидар Вулић.