ПРОШИРЕНА МРЕЖА ДНЕВНИХ БОРАВАКА ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ

Градски одборници усвојили су на јучерашњој седници Решење о давању сагласности на Статут о изменама и допунама Статута Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, према коме се шири мрежа ових дневних боравака.

– На овај начин се постојећој мрежи придодају дневни боравци у Кнеза Милоша 4 у Старом граду, Петраркиној 4-8 на Звездари, , Булевару ЈНА 2-4 на Вождовцу и Борској 92 у Раковици – рекла је чланица Градског већа Александра Гојковић.

Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју је установа социјалне заштите чији је оснивач град Београд. Његова основна делатност је смештај и дневни боравак, радно оспособљавање, васпитање, образовање и здравствена заштита деце и омладине са оштећеним слухом, аутизмом и менталном ретардацијом. Подсећамо да је Одлуком Већа Градске Oпштине Стари град простор некадашње месне заједнице „Иво Лола Рибар“ у Кнеза Милоша 4 уступљен Центру и биће адаптиран у дневни боравак за особе са сметњама у развоју. За уређење просторија, кречење, новипаркет и адаптацију мокрог чвора за обезбеђено је око 1,6 милиона динара.