ПРОГРАМ “ЗАЈЕДНО ЗА ВАШУ ЗГРАДУ” У СТРАХИЊИЋА БАНА 26

Сарадњом станара и наше општине у програму “Заједно за вашу зграду” реновира се, подмлађује и чува Стари град. Крече се улази, мењају се дотрајали прозори новом фасадном столаријом, обнављају се капије, реновирају се ходници, постављају се нова улазна врата или поштански сандучићи, мења се дотрајала елeктроинсталација, уређују се дворишта, поправљају кровови и фасаде зграда.

Тако је и у Страхињића бана 26 где су на подрумским просторијама, на уличној страни зграде, уградњом пет нових ПВЦ прозора замењени дотрајали са дрвеним оквирима. Били су стари колико и вишеспратница саграђена 1939. године.

Мајсторе је, по тропској врелини, пратио председник Скупштине зграде Владимир Радуловић, инжењер пољопривреде у пензији, који каже да трећи пут учествују у “Заједно за вашу зграду”.

– Добили смо сто хиљада динара из општинског програма. Остатак новца, пошто трошкови износе око 180 хиљада, сакупили смо од станара. Одзив није био стопроцентан јер знамо у каквим временима живимо. Похвалио бих одговорне за програм јер је општина Стари град пример како треба да се ради – каже председник скупштине станара.

Средствима општине из претходна два програма окречени су ходник зграде, уграђени су ПВЦ прозори и нови поштански сандучићи у улазу, замењени су олуци и старе електроинсталације, од подрума до тавана. Делимично је репариран и део крова. Осим тога, пре пар година уграђен је нови лифт, који су са 70 одсто финансирали станари, а градско стамбено је после њихових многобројних захтева заменило и улазна врата.

Пошто скупштина зграда нема сопствене приходе очекују се расписивање новог програма “Заједно за вашу зграду”. Станари из Страхињића бана 26 ће сигурно учествовати јер планирају уређење запуштеног дворишта и обнову фасаде зграде.