ПОМОЋ УПУЋЕНА И ОПШТИНИ ЛАЈКОВАЦ

Хуманитарна помоћ јуче је уручена и грађанима општине Лајковац. Члан Већа општине Стари град Петар Бојовић и координатор Канцеларије за младе Александар Зорић посетили су угрожене делове овог места и грађанима уручили опрему за бебе, средства за личну хигијену, кућну хемију, воду и конзервирану храну. Њих је дочекао председник општине Лајковац Живорад Бојичић, који их је упознао са штетом која је погодила овај део Колубарског округа.

Општина Лајковац једно је од подручја које је јако погођено поплавама, око пет стотина кућа је оштећено, а велике штете претрпели су и површински копови, чији један део припада општини Лајковац.

– Хуманитарну помоћ од 16. маја прикупљали су волонтери и грађани Старог града за све који су се суочили са катастрофом изазваном великим поплавама. Општина Стари град свакодневно шаље пакете помоћи свим угроженим подручјима у Србији. Настављамо и комуникацију и са прихватним центрима и тамо по потреби носимо све што им треба – каже Петар Бојовић, члан Већа општине Стари град.