ПРИКУПЉЕНО СКОРО ЧЕТИРИ ТОНЕ ЕЛЕКТРИЧНОГ И ЕЛЕКТРОНСКОГ ОТПАДА

Савет за заштиту животне средине ГО Стари град је 1. и 2. јуна код СРПЦ Милан Гале Мушкатировић, у сарадњи са Сет рециклажом која има интегралну дозволу за рециклажу електронског и електричног отпада, организовао акцију откупа и рециклаже електронског и електричног отпада под називом Еко викенд. Укупно је прикупљено три тоне и 900 килограма различитог електронског и електричног отпада, који ће бити рециклиран у њиховој фабрици.

Више од 150 Старограђана је одложило своје неупотребљиве уређаје и на тај начин поред зарађеног новца освојило и захвалницу за допринос у заштити животне средине на Старом граду и симболичне поклоне. Стари мобилни телефони, расхладни уређаји, покварени грејачи, само су део отпада који су грађани доносили попунивши рециклажни камион.

– Циљ нам је да се грађани едукују и мотивишу да рециклирају, посебно електронски отпад јер садржи доста супстанци штетних како за животну средину тако и за здравље људи. Ова акција је само почетак и наставиће се у сразмери са интересовањем наших суграђана- изјавила је Ивана Лазић, председница Савета за заштиту животне средине.