ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД МАРКО БАСТАЋ: НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ РАДОВЕ КОЈИМА СЕ ПРОТИВЕ ГРАЂАНИ ТОКОМ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА

Поводом синоћњег протеста грађана на Дорћолу преносимо изјаву председника Градске општине Стари град Марка Бастаћа:

„Синоћ смо заједно са грађанима Дорћола зауставили фантомске радове које заменик градоначелника Весић и дружина покушавају да заврше у току полицијског сата.

Претходних ноћи, радови у Венизелосовој улици су трајали до после поноћи и реметили су и кућни ред, али и закон.

Таква злоупотреба забране кретања грађана за обављање радова који су у супротности са интересима грађана могла је да падне на памет само „комплетним идиотима” који су рушили и у Савамали. Вечити заменик Весић Горан и тада и сада се крије по мишијим рупама, а јасно је да управо он стоји иза оваквих, за грађане штетних пројеката. Због малтретирања грађана, као и због спорних радова које, по правилу, изводе њему блиски извођачи, он ће одговарати.

Али он је само извођач прљавих послова за свог тренутног шефа Вучића, кога питамо да ли затварање грађана на 4 дана заправо треба да обезбеди Весићу и екипи да уради оно што грађани Венизелосове, Улице Жоржа Клемансоа и Гундулићевог венца покушавају да зауставе месецима.

Никада више нећемо допустити да се под окриљем ноћи спроводе пројекти за које претходно није добијена сагласност грађана.

Налогодавцима ове срамоте поручујемо да никада нећемо одустати. И данас, у 18 часова, бранићемо право грађана да се питају како треба да изгледа њихов крај. То је наша обавеза”.