ПОСЕТА УЧЕНИКА ФАБРИЦИ ЗА РЕЦИКЛИРАЊЕ

Савет за екологију СО Стари град покренуо је током октобра месеца пројекат прикупљања електронског и електричног отпада са територије општине Стари град. У пројекту учествују ученици седмих разреда основних староградских школа који су данас са посетили фабрику S. E. Tred.d.o.o. у Вишњичкој бањи, једину у Србији која се бави рециклажом наведеног отпада. Са процесом рециклирања електронског и електричног отпада и даљом прерадом ученике је упознао директор фабрике господин Небојша Вранеш.

„Већ сутра, 28.октобра 2010. године, свака староградска основна школа ће добити по један контејнер у коме ће ученици убацивати електронски и електрични отпад ( стари компјутери, ДВД плејери, мобилни телефони, фото апарати… сви апарати и уређаји који имају кабал или батерије) и који ће на крају завршити на тракама ове фабрике и који ће се даље прерађивати“, каже Љиљана Петровић, секретар Савета за екологију СО Стари град.

Циљ пројекта јесте допринос трајном решењу одлагања електричног и електронског отпада у општини Стари град. Контејнери ће остати у власништву школа, тако да ће овакве активности моћи несметано да се одвијају и у наредном периоду.