ПОМОЋ ЗДРАВСТВЕНИМ УСТАНОВАМА

Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град и Петар Бојовић, члан Општинског већа уручили су кључеве путничког аутомобила марке «југо флорида» директорки Института за ментално здравље проф.др Душици Лечић-Тошевски.

Председница општине Стари град истакла је да је ово само наставак добре сарадње општине и Института за ментално здравље, да ова установа од посебног угледа и треба да ради у одговарајућим условима и да је општина у неколико последњих година увек излазила у сусрет захтевима Института.

«Општина редовно помаже културне, образовне, здравствене и друге установе које су на нашој територији јер на тај начин помажемо грађане – рекла је Мира Божидаревић.

Директорка Института за ментално здравље се захвалила руководству општине на континуираној помоћи који ова установа добија од Старог града.

– Многа одељења су обновљена захваљујући вашој помоћи. У нашем раду веома је важно кућно лечење за које је овај аутомобил јако битан. Познато је да многи људи не желе да дођу у овакву установу а наша помоћ им је неопходна јер је ова кућа специјализована научна иституција у којој се лече и деца и одрасли. Већ неколико година радимо у добрим условима управо захваљујући помоћи и општине и Министарства здравља- рекла је др Лечић-Тошевски.

Кроз Институт за Ментално здравље прође годишње на неколико десетине хиљаде пацијената. У згради у Палмотићевој има 130 постеља дневне болнице за децу и одрасле. Болница има и службу за кућно лечење која се састоји од психијатра, социјалног радника и медицинске сестре. У Институту планирају да надограде још два спрата.