ОТВОРЕНИ РЕКОНСТРУИСАНИ СПОЉНИ БАЗЕНИ СРПЦ МГМ

Капије реконструисаних спољних базена Спортско рекреативног центра Милан Гале Мушкатировић данас су отворене за купаче. Овај нови-стари комплекс, са најлепшим положајем у Београду, задржао је некадашњу намену и сада нуди још више простора за уживање професионалних и рекреативних пливача, али и брчкање читавих породица. Општина Стари град је за обнову комплекса затворених и отворених базена, крова, стаклене фасаде и базенске технике центра, издвојила око милијарду динара наменских средстава.

Површина спољног комплекса износи око 5 000 квадрата (што под бетонским, што под воденим површинама), а капацитет му је до 3000 купача дневно. Читав базенски комплекс, отворени и затворени, у себи има шест милиона литара воде који се нон-стоп филтрирају и циркулишу и кроз те филтере прође и неколико пута дневно, што гарантује да ће крајњи посетиоци имати квалитет воде на највишем могућем нивоу.

Велики базен на отвореном, је за разлику од претходног положаја, заротиран је за 90 степени, а његове димензије су проширене на 50 x 25 метара, тако да у потпуности испуњава стандарде светских и европских пливачких федерација (ФИНА и ЛЕН) да се у њему одржавају међународна такмичења. Са обе стране олимпијског базена изграђене су бетонске трибине.

Олимпијски базен дубок је 2,10 м, а рекреативни – од 80 до 1,20 метара. Он има и елементе Аква парка: преливну печурку, три „ластина репа“, хидромасажни зидни гејезир и централни гејзир, што све гарантује угођај и онима који желе само да се брчкају.

Да би се поред професионалних пливача привукле и целе породице, обезбеђен и трећи, мали базен за децу, дубине само 15-20 центиметара а у склопу тог дела налази се и гумизирана подлога за игру деце, како се родитељи не би плашили од повреда деце.

Поред уобичајених пратећих садржаја тушева, гардеробе, свлачионица, на базенима се налази и кафе бар у коме посетиоци могу да се освеже по пристојним ценама.

О безбедности купача брине бројна спасилачка служба. Поред њих, ту је и служба обезбеђења, која води рачуна да се испоштује кућни ред на базену.