ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ПРОГЛАСИЛА ПРВИ СТЕПЕН ПРИПРАВНОСТИ

На данашњем вандредном састанку Штаба за ванредене сутуације, ГО Стари град је, узимајући у обзир извештај РХМЗ Србије да се од 16. до 22. јануара очекују ниске темпретауре и снежне падавине, прогласила први степен приправности.

Први степен приправности прописује да се чланови општинског Штаба не могу удаљавати из места становања, да телефони морају бити укључени 24 часа и да се у оквиру одељења, одсека и служби Управе ГО Стари град морају организовати активности у складу са Оперативним планом организовања и функционисања градске општине Стари град у зимским условима.

На овај начин сви субјекти система заштите и спасавања и погони ЈКП на територији општине Стари град су дужни да изврше потребне припреме за рад у најављеним леденим данима. Такође, у Управи ГО Стари град у току су припреме: Волонтерског сервиса, Канцеларије за младе, Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију за рад у наредним леденим данима, као и за наставак дистрибуције соли.

Подсећамо Старограђане да се бесплатна дистрибуција индустријске соли врши у згради општине и у СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић”.

Општински штаб за ванредне ситуације пратиће временске прилике и стање на територији Старог града и у складу са потребама извршиће и активирање поступака према Оперативном плану организовања и функционисања градске општине Стари град у зимским условима.

Позивају се Старограђани, скупштине/савети зграда, власници радњи и локала, као и привредна друштва да изврше потребне припреме и да се организују, како би се чишћење снега и посипање соли обавило на адекватан и потребан начин.

Одељењу за информисање свакодневно ће путем општинског веб портала обавештавати суграђане о актуелној временској прогнози, пунктовима на којима могу да преузму индустријску со, и апеловати на обавезу чишћења снега и леда која је прописана Одлуком о комуналном реду.

Све потребне информације Старограђани могу добити на телефон општинског Контакт центра број 785-2-999.

Републички хидрометеоролошки завод – Временска прогноза за Београд (16/21.01.2017)