ОДРЖАНА РЕДОВНА 13.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО СТАРИ ГРАД

Тринаеста редовна седница локалног парламента, одржана је 19. октобра, у присуству 45 од укупно 56 одборника, колико броји пун сазив Скуштине Градске општине Стари град.

Староградски одборници су разматрали осам тачакa дневног реда, а у прилогу материјала за седницу достављена им је и информација – Извештај о извештај о извршењу буџета ГО Стари град за период јануар – јун 2017. године.

Пре почетка рада по тачкама дневног реда, председница Скупштине општине Мила Поповић обавестила је одборнике да је одборничка група „Доста је било – Саша Радуловић“ престала да постоји због недовољног броја одборника. У оквиру прве тачке потврђени су мандати новим одборницима староградске скупштине – Наташи Белчи, са изборне листе „Александар Вучић – Србија побеђује“, и Саши Вучети, са изборне листе „Доста је било – Саша Радуловић“.

У наставку рада усвојена је Одлука о изменама и допунама Статута ГО Стари град, којом су усаглашене надлежности и називи појединих органа са одредабама Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“ 21/16) и Закона о правобранилаштву („Службени гласник РС“ 55/14).

Староградска Скупштина је, у оквиру треће тачке дневног реда, једногласно донела и Одлуку о успостављу сарадње са сарајевском општином Стари град, и овластила председника општине Марка Бастаћа да потпише и закључи Споразум о братимљењу. Предвиђено је да се сарадња два Стара града остварује у свим областима од заједничког интереса, кроз пројекте који су у интересу грађана и у циљу проширења сарадње и јачања билатералних веза, које могу да допринесу развоју међусобног разумевања и пријатељства, заснованој на пуној равноправности у областима од заједничког интереса и узајамне користи за обе локалне заједнице.

У наставку седнице усвојено је Решење о изменама решења о образовању штаба за ванредне ситуације ГО Стари град (ОШВС). Измене су условљене процедуралним и персоналним изменама састава штаба, а за заменика команданта ОШВС је именован Аврам Израел, заменик председнице Скупштине ГО Стари град. Такође, усвојена су и решења о персоналним изменама у саставу Изборне комисије Градске општине Стари град и Савета за вођење омладинске политике.

У оквиру шесте тачке дневног реда 13. седнице, одборници Скупштине су констатовали да је Ненаду Боровчанину, због поднете оставке, престала функција заменика председника Градске општине Стари град.

Скупштина је за заменицу председника Градске општине Стари град, већином гласова присутних одборника, именовала Невенку Грабеж (44) одборницу са листе „Ивица Дачић СПС-ЈС”. Након именовања на ову функцију Скупштина је, у складу са законима о локалној самоуправи и о локалним изборима, као и одредбама општинског Статута, донела одлуку да Невенки Грабеж престаје одборнички мандат у Скупштини ГО Стари град.