ОДРЖАНА ЛИЦИТАЦИЈА ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ТЕЗГИ И ДРУГИХ ПОКРЕТНИХ ОБЈЕКАТА НА СТАРОМ ГРАДУ

Лицитација, усмено јавно надметање, за одређивање корисника места за постављање привремених објеката – тезги на јавним површинама ГО Стари град одржана је 18. марта у малој општинској сали.

Конкурсом, расписаним 8. марта ове године, одређене су врсте објеката, локација, њихова намена, као и начин на који ће се одредити корисници.

Након лицитације, на 12 староградских локација продаваће се кокице. Највиша цена у износу од 3 милиона динара постигнита је за продајно место у Кнез Михаиловој 20, на средини улице. Тезге за продају разгледница и туристичких публикација биће постављене на четири места, као и тезге за продају штампе. За уметничке предмете одређена је једна локација са 11 објеката, а на два места продаваће се сувенири. Једно место је излицитирано за сандуке за чишћење обуће, као и једно за постављање ваге за мерење телесне тежине. На три, од понуђене четири локације, продаваће се сушено цвеће и производи од цвећа. Конзерватори за сладолед поставиће се на 33 локације на Старом граду.

– Ако узмемо у обзир финансијску ситуацију, задовољни смо овогодишњим одзивом. Приход је нешто мањи него претходне године, јер локацијама на Калемегдану више не управља општина – каже Нела Которанин – Миљанић, секретар Комисије Већа ГО Стари град за постављање тезги и других покретних привремених објеката.