ОЧИСТИТЕ СНЕГ И ЛЕД ИСПРЕД ВАШИХ ЗГРАДА И ЛОКАЛА

Одељење за комуналне послове и комуналну инспекцију Управе ГО Стари град обавештава суграђане, стамбене заједнице, власнике пословних, трговинских и угоститељских објеката да су према Одлуци о комуналном реду обавезни да чисте снег и уклањају лед испред својих зграда и локала.

Инспектори Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију Управе ГО Стари град констатовали су током јучерашњег и данашњег обиласка и контроле на терену да на многим местима суграђани не чисте снег и лед испред својих зграда. Посебна пажња је обраћена на прилазе здравственим установама, школама и вртићима Предшколске установе „Дечји дани”.

Комунална инспекција наставља интензивну контролу чишћења снега и леда на Старом граду и још једном апелује на Старограђане да изврше своју грађанску дужност јер ће у супротном бити принуђена да предузме мере у оквиру својих надлежности. За непоступање по Одлуци о комуналном реду прекршајни налог на лицу места износи 50.000 динара за правна лица (и додатних 5.000 динара за одговорно лице), 25.000 за предузетнике и 5.000 динара за физичка лица.

Одлуком је такође прописано да је власник, корисник зграде, дужан да уклања леденице са крова и других спољних делова зграда ради спречавања опасности по људе и материјална добара. Уколико леденице није могуће уклонити, потребно је благовремено поставити знаке упозорења, као и одговарајуће запреке ради обилажења, а потом позвати надлежну ватрогасну службу на телефонски број 193.

Такође, Општински штаб за ванредне ситуације подсећа Старограђане, управника стамбених заједница, као и власнике локала и пословних простора да потребне количине индустријске соли могу да преузму сваког радног дана, од 9 до 22 часова, на два дистрибутивна пункта на Старом граду:

– У дворишту општинске зграде, Македонска 42, и

– СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић”, Тадеуша Кошћушка 63.

Са собом је потребно понети личну карту или неку другу важећу личну исправу.

Телефон Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију Управе ГО Стари град је 322-71-04.