ОБЕЛЕЖЕНА ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У УДРУЖЕЊУ ЗА ПОМОЋ ОСОБАМА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ “ЖИВИМО ЗАЈЕДНО”

У оквиру Дечије недеље, која је ове године организована под слоганом “Подељена срећа два пута је већа”, Удружење за помоћ особама са сметњама у развоју “Живимо заједно” организовало је акцију бесплатног шишања за своје кориснике, у просторијама удружења на Студентском тргу.
Удружење “Живимо заједно” данас је посетила заменица председника Скупштине ГО Стари град Невена Додић, која је најавила да ће општина Стари град обновити сарадњу са овим удружењем. Председник Удружења “Живимо заједно”Дејан Козић упознао је заменицу председника Скупштине о активностима које запослени и волонтери ове организације спроводе током године.
“Децу са сметњама у развоју од малих ногу учимо да се навикавају на друге људе, да седе мирно у столици код фризера или код зубара. То је нешто што најмање можемо да учинимо за њих. Постојимо од ’97. године и наши пројекти су препознати од стране бројних државних институција, невладиних организација, страних фондација и амбасада, као најбољи у области социјалне заштите деце и омладине са сметњама у развоју. Као што је то случај свугде у свету, најбитнија нам је подршка наше локалне заједнице”, рекао је данас председник Удружења “Живимо заједно” Дејан Козић.
Удружење за помоћ особама са сметњама у развоју “Живимо заједно” једно је од пионира у нашој земљи када је реч о запошљавању особа са сметњама у развоју. Програм је почео пре скоро две деценије a наставља се и даље, па су тако корисници овог Удружења ангажовани на пословима склапања фасцикли за извоз, прикупљању материјала за рециклажу – стакла, пластике и картона, док је за наредни период најављено и оснивање драмског студија за особе са посебним потребама.