НОВИ ПАРК КОД КУЛЕ НЕБОЈША

Под слоганом „Посеј живот, пусти корење“ општина Стари град, Супернатурал и компанија Теленор организовали су акцију сађења парковског дрвећа и цвећа у новом парку у Доњем граду, код куле Небојша. Прву брезу посадио је Владе Дивац, прослављени кошаркаш и председник Олимпијског комитета Србије, коме су се касније придружили и многобројни грађани. У новом парку који се налази уз бициклистичку стазу, на више од 400 квадратних метара, посађене су и саднице бамбуса, лаванде, јасмина, магнолија, а на дрвеће су окачене нове кућице за птице.

У разговору са новинарима Владе Дивац је изјавио да је веома срећан што учествује у овој акцији која представља почетак живота. “Теленор је генерални спонзор Олимпијског Комитета Србије и срећни смо што можемо да подржимо ову акцију којом учимо нашу децу да воле и чувају природу, да их мотивишемо да стичу навику да развијају свест о значају екологије”, казао је Дивац.

Заменица председника општине Стари град Ана Даниловић, пошто је позвала све присутне да „засучу рукаве“, подсетила је на дугогодишњу сарадњу општине и Супернатурала. Она је казала да је општина и ове године упутила значајну помоћ Фестивалу.

„Супернатурал се ове године нама одужио изградњом овог прелепог парка на нашој општини, на обали реке. Простору око куле Небојша заиста је недостајао овакав парк са клупицама, зеленилом и цвећем“, рекла је Ана Даниловић.

Срђан Станковић из Супернатурала најавио је да се овогодишњи фестивал, који ће се одржати у Ботаничкој башти 23. априла, значајно разликује од претходих, када је акценат био на музици, док се ове године у први план истиче заштита животне средине.

„Највећи значај дајемо семинарима и предавањима о заштити животне средине, еко сајму, промоцији здраве исхране и органске пољопривреде“, рекао је Срђан Станковић. Он је истакао и сарадњу са Установом културе „Пароброд“, у којој ће бити организована презентација филма о отварању новог парка код куле Небојша и конференција за новинаре поводом Фестивала, где ће бити представљени сви учесници како у едукативном тако и у музичком програму.