УСКРШЊИ БАЗАР У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Под покровитељством Њеног краљевског височанства принцезе Катарине Карађорђевић у великој сали ГО Стари град и холу општине, данас је свечано отворен 10. традиционални „Ускршњи базар“ униката и ручних радова жена избеглица. Базар ће трајати од петка, 8. до недеље, 10. априла, од 10 до 20 часова.

Госте и излагаче испред Градске општине Стари град поздравила је председница Мирјана Божидаревић.

– Драго нам је што можемо да вам будемо домаћини овим лепим поводом. Желим да се захвалим принцези Катарини Карађорђевић.што се ова манифестација већ десет година одржава“, истакла је председница .

Обраћајући се присутним принцеза Катарина је нагласила да је јако задовољна одзивом излагача и да је одржавањем базара пружена могућност женама које су остале без својих домова и породица да се економски оснаже.

– Прикупљена средства на базару намењена су за помоћ женама избеглицама и њиховим породицама, као и осталим социјално угроженим грађанима. Због тога, куповином ових, јединствених, традиционалних српских сувенира, ви директно помажете онима којима је помоћ преко потребна. Молим вас позовите своје пријатеље и комшије да дођу и посете Ускршњи базар, рекла је принцеза Катарина Карађорђевић. Присутне је поздравио и престолонаследник принц Александар Карађорђевић.

На отварање Ускршњег базара дошле су и амбасадорке Гане и Пакистана.

Иначе, од 2002. године Фондација ЊКВ. принцезе Катарине Карађорђевић заједно са Комесаријатом за избеглице сваког Ускрса и Божића одржава базаре и тиме пружа могућност учесницама да подрже и очувају људско достојанство своје породице у тешким временима.