НАСТАВАК УЛАГАЊА У ШКОЛЕ – НОВО ДВОРИШТЕ У ПРВОЈ ЕКОНОМСКОЈ

У Првој економској школи у Цетињској улици предстоје радови на адаптацији школског дворишта. Општина Стари град определила је 4,6 милиона динара за грађевинско-занатске радове.

– Планирамо да након адаптације двориште школе користимо и за часове физичког, обзиром да имамо и проблем са величином фискултурне сале. Двориште није велико, али планирамо да убацимо и једна кош. Циљ нам је да и озеленимо површину дворишта која се граничи са зградом „Политике“. Међутим, главни проблем који имамо је влага. Пројекат адаптације дворишта предвиђа директно сливање кишнице у канализацију – објашњава директор школе Милибор Саковић.

Општина Стари град је у претходних неколико година помогла Првој економској школи да реновира унутрашњост школе – сређивање канцеларија, зборнице, библиотеке, увођење телефонске централе и опремање учионица новим намештајем. Осим тога, општина је помогла школи да уведе растерно осветљење, које није промењено готово тридесет година.

Директор школе Милибор Саковић каже да је општина Стари град допринела квалитетнијим условима за рад како запослених тако и ученика.

– Школа има и проблем са дотрајалом столаријом и фасадом. Она је споменик културе Града и њено велико реновирање тек предстоји – додаје директор Саковић.

У Ваздухопловној академији предстоје радови на сређивању мултимедијалног кабинета, центра за обуку ваздухопловног особља и кабинета за хемију и биологију. Општина Стари град је за грађевинско-занатске радове у овој школи издвојила 2 милиона динара. До сада је средствима општине од преко 30 милиона динара реновирана фасада зграде, њена унутрашњост, хидрантска мрежа, као и кров, а купљени су нов намештај и опрема за практичну наставу.

За Дом ученика средњих школа „Петар Драпшин“ у Улици Краља Петра 83 општина Стари град определила је 2,5 милиона динара. У овом Дому адаптираће се систем централне топле воде.

У Првој Београдској гимназији, на улазу у школу, биће постављена роло-рампа са гелендером прилагођена особама са инвалидитетом. Радове на постављању рампе финансираће општина Стари град у износу од 220.000 динара.