НАЈЛЕПШЕ УРЕЂЕНА ДВОРИШТА, БАШТЕ И ТЕРАСЕ

У организацији Савета за екологију општине Стари град и еколошке радионице „Олга Познатов“ и ове године награђени су власници најлепших дворишта, башта и тераса на Старом граду. Свечана додела награда одржана је данас у кући Ђуре Јакшића у Скадарлији, а признање, статуету ”џивџана” и новчану награду победницима је уручила председница општине Мирјана Божидаревић.

У категорији за најлепше двориште пословног простора и башту ресторана прво место припало је Сањи Илићу, композитору и великом љубитељу природе, који је башту у Улици мајке Јевросиме бр. 20 претворио у мали рај за своје комшије и чланове групе „Балканика“. Друго место освојио је вртић „Лептирић“ у Господар Јевремовој улици бр. 18, док је треће место у овој категорији припало пицерији „Орао“ у Булевару деспота Стефана бр. 28.

У акцији „Моје двориште – мала плућа града“ прво место место освојила је госпођа Јелена Продановић из Улице Миће Поповића 14-а, док је друго место припало Весни Капуран из Добрачине бр.5. Треће место у овој категорији освојио је Милан Одаловић из Хиландарске бр.34-36.

Најлепшу кровну терасу на Старом граду уређује господин Раде Јовановић из Кнез Милетине бр.14. Друго место у истој категорији припало је доктору Душану Николишу из Кнеза Милоша бр.16, а треће место госпођи Зденки Глишић из Светогорске улице бр.45.

У категорији за најлепши балкон прво место освојила је Љиљана Станић из Улице Тадеуша Кошћушког бр. 68, а друго место припало је господину Антону Усмианију из Деспота Стефана 29-31.
Најцветнији прозор уређује госпођа Верица Спасојевић из Шафарикове улице бр. 6.