MУРАЛ НА ОШ „ МИХАИЛО ПЕТРОВИЋ АЛАС“

Данас је свечано отворен четврти мурал на зиду ОШ „ Михаило Петровић Алас“. На отварању осим заменице председнице општине Стари град Ане Даниловић били су идејни творци овог мурала уметници из „Галерије 12“, Доријан Колунџија и Ана Адамовић.

„У претходном периоду наша општина је украшена муралима у Карађорђевој 31, Поп Лукиној 6, а зграду у Улици Ђуре Јакшића краси рад студената Факултета ликовних уметности“, рекла је на отварању Ана Даниловић. „Обратили смо се уметници Милици Пекић и креативном тиму „ Платформа за савремену уметност- КИОСК“. Наш предлог су саслушали, али њихова идеја о постављању дигиталног часовника заиста превазишла је сва наша очекивања“, нагласила је Ана Даниловић.

Часовник су реализовали познати уметници „Галерије12“ Доријан Колунџија и Ана Адамовић. Сам часовник је симбол протока времена али и нове, дигиталне ере. На зиду школе постављено је 20 хиљада светлећих диода на лист из свеске, а садржај листа осмислила је Ленка Продановић, ученица школе.Ученици школе су креативно укључени у израду уметничке инсталације и дали су лични допринос улепшавању и осавремењивању изгледа школе.

„Потрудићемо се да наставимо традицију израде мурала, јер такав интервенција у простору осим што улепшава слику нашег града, на јединствен начин показује креативност коју Старограђани поседују“, рекла је Ана Даниловић, заменица председнице ГО Стари град.