ЛАПТОП РАЧУНАРИ ЂАЦИМА ГЕНЕРАЦИЈЕ

Ђаци генерације староградских средњих школа и гимназија, данас су за постигнуте резултате, у Педагошком музеју, награђени од општине Стари град. Њих четрнаесторо добило је од председнице Мирјане Божидаревић и њене заменице Ане Даниловић на поклон лаптоп рачунаре и дипломе.
То су: Невена Мајдевац (музичка школа“Др Војислав Вучковић), Александра Јовановић (музичка школа „Мокрањац“), Бојана Митровић (Балетска школа „Лујо Давичо“), Јелена Станимировић (Техничка школа „Дрво арт“), Никола Младеновић (Електротехничка школа „Никола Тесла“), Милан Ковачевић (Електротехничка школа „Стари град“), Маријана Ситар (Ваздухопловна академија), Бојана Мучибабић (Правно-пословна школа Београд), Јована Николић (Трговачка школа), Радомир Лазић (Прва економска школа), Никола Шибалић и Јелена Марковић (Математичка гимназија), Вук Вуковић (Прва београдска гимназија) и Јелена Антић (Рачунарска гимназија).

На почетку свечаности, Немања Антовић, нови директор Педагошког музеја, обратио се свим присутнима, захваливши се руководству општине Стари град што је за ову свечаност изабрало његову институцију.

Мирјана Божидаревић је истакла да је општина Стари град веома поносна што има тако успешне ђаке:
– Свима вам честитам на успеху који сте постигли током школовања. Желим вам да се упишете на факултете које желите, да будете добри студенти, да вам студентско добра буде бар толико лепо као ово средњошколско. Претпостављам да вам је жао што одлазите из средње школе, али наравно да и студирање има своје предности. Честитам и вашим професорима који су сигурно много допринели да будете тако добри, као и вашим родитељима који су вас сигурно помагали, храбрили и подстицали да истрајете у вашим напорима да постигнете овако сјајне резултате. Честитам и вашим осталим друговима и другарицама који су завршили средње школовање-рекла је Мирјана Божидаревић.

На крају су сви присутни обишли тренутну поставку Педагошког музеја, уз стручна објашњења кустоса.