ЈУБИЛЕЈ ПРВЕ ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ

Прва економска школа обележила је данас, 14. маја, 129 година свога постојања. За дугогодишњу сарадњу и пружену финансијску помоћ општина Стари град је добила захвалницу.

На свечаности у школи признање је примио Зоран Млађеновић, члан Општинског већа, Градске општине Стари град. Захвалнице су добиле и фирме са којима школа сарађује а награђени су и најбољи ученици и професори.

Свечаност су улепшале Тијана Булатовић, Невена Маринковић и Мина Јанакијев са представом „Стилске вежбе“ Рејмонда Кеноа.

Гости су могли да се прошетају и уживају у тек реконструисаном дворишту које је финансирала општина Стари град. Школско двориште је данас беспрекорно уређено са новим дрвеним клупама, поплочано и пуно зеленила.

Директор школе, Милибор Саковић, рекао је да захваљујући општини школа сада има прелепи кутак за одмор ђака после часова и захвалио се фирми „Стандард“ која је била извођач радова.

– Желео бих да искористим ову прилику и да се захвалим председници општине Мирјани Божидаревић која је подржала нашу акцију да повежемо економске школе у региону, Економијаду“. Ове године ми смо били домаћини седам школа из разних крајева наше бивше земље.

Зоран Дроњак, ученик првог разреда, каже да је двориште супер и да до сада нису имали где да се окупе него испред школе. Зоран мисли да ће сад много више да се друже, јер заиста имају прелепо двориште.

Прва економска школа има традицију дугу 129 година и једна је од елитних школа која има заслужени углед, на шта су поносни ученици, родитељи и професори. Висок рејтинг школе је стицан годинама добром организацијом и квалитетом наставе, уз неговање свих традиционалних вредности које ова реномирана школа има, али и праћењем савремених токова у настави, применом активних метода, учешћем у реформи економске струке итд. Школа се налази се у самом центру у Булевару деспота Стефана Лазаревића бивша 29. новембра.