ИЗЛОЖБА НАЈБОЉИХ ФОТОГРАФИЈА НАГРАДНОГ КОНКУРСА „РЕФЛЕКСИЈА” У УК „ПАРОБРОД”

Градска општина Стари град и Удружење Центар за друштвену акцију организовали су наградни фото конкурс на тему „Рефлексија” (рефлексија архитектуре, културе, историје, живљења, емотивног стања) за младе од 15 до 30 година. На конкурсу је учествовало преко 300 младих неафирмисаних уметника, са преко 1000 радова.

Стручни жири у саставу Звездана Марјановић, дипл. графички дизајнер, Бојана Вујаклија, мастер фотографије и Федор Мунижаба, дипл. филмски и тв сниматељ су изабрали 40 најбољих фотографија, на основу композиције, оригиналности, кративности и свеукупног утиска, које ће се наћи на изложби у УК „Пароброд” и где ће бити проглашена и награђена три најбоља рада. Прва награда износи 30.000 динара, друга 20.000 динара, а трећа 10.000 динара.

Изложба фотографија „Рефлексија” отвориће се у четвртак, 18. јануара, у 19 сати, у Установи културе Градске општине Стари град „Пароброд”, Капетан Мишина 6а.

Изложба је настала као тежња да се подрже талентовани појединци у њиховом личном и професионалном развоју и да се створе услове за активно учешће младих у креирању културних садржаја у локалној заједници, те да се локалне институције културе отворе за програме младих уметника.

Центар за друштвену акцију је удружење грађана које се бави унапређењем положаја и квалитета живота младих, стварањем услова за активно учешће грађана у друштвеним процесима, повећањем нивоа социјалне укључености и развојем социјалног предузетништва.