ДОНАЦИЈЕ ЗДРАВСТВУ

Клиници за рехабилитацију „ Др Мирослав Зотовић“ у Сокобањској 13, Општинско веће Старог града упутило је донацију у износу од 389.400,00 динара за набавку двоканалне електростимулационе јединице са електро дијагностиком.

По речима заменика директора Клинике за рехабилитацију др Драгана Вуловића реч је о апарату који се зове eлектростимулатор и који се првенствено користи за стимулацију рада бешике и црева код деце али и мишића читавог организма. Електро дијагностиком се успостављају параметри који ће се примењивати у лечењу пацијената који имају проблеме са мишићним ткивом.

Општинско веће Старог града одлучило је дотацијом у износу од 2.700.000 динара помогне Клиничко – болничком центру Земун за куповину шест монитора, два аспиратора и две инфузионе пумпе.

Директор КБЦ Земун проф. др Иво Берисавац између осталог рекао је да су монитори намењени интезивној нези болесника који имају тешка неуролошка обољења. „ Један од монитора имаће и могућност снимање ЕЕГ –а и бележиће тренутак мождане смрти.Аспиратори су такође намењени пацијентима који леже у шок собама о који аспирирају из тубуса пацијената и омогућавају брже проток медикамената. Две инфузионе пумпе користиће нам за лакше и прецизније давање лекова кроз инфузију. Помоћ нам је добродошла и овим путем захваљујемо Општини Стари град на разумевању и пруженој помоћи“ , каже директор КБЦ Земун проф. др Иво Берисавац.