ДОНАЦИЈЕ СПОРТИСТИМА

Општина Стари град помоћи ће одржавање Другог отвореног првенства Србије у роњењу на дах које ће се одржати 16. фебруара 2008. године у Београду, са 300 000 динара. Очекује се учешће око 60 такмичара, међу којима ће бити и гости из Грчке, Чешке, Мађарске, Словеније, Хрватске, Кипра. Међународни карактер овог такмичења потврђује и најављено учешће пет иностраних судија, а организатори такмичења су АИДА Србија и ронилачки клуб „Deep star“.

Кајакашком-рафтинг клубу „25. мај 1847“, општина ће помоћи са 108 000 динара, за куповину опреме (кајакашких јакни, панталона и појаса за спасавање.
Кајак рафтинг клуб основан је са намером да негује традиције бављења кајакашким спортом и привуче младе и старе рекама. Стварање клуба је и својеврстан допринос спуштања Старог града на Саву и Дунав.

За набавку гимнастичке трамбулине, Гимнастичком клубу „Београд“, општина стари град донираће 50 000 динара.
Ова справа неопходна је за реализацију гимнастичког програма за децу од 4 до 12 година и користи се за развијање скочности и координације покрета.
Гимнастички клуб „Београд“ похађа око 200 полазника-дечака и девојчица који вежбају развојну, корективну и такмичарску гимнастику.
Општина Стари град већ је помагала овај клуб у протекле три године, при набавци и других справа (одскочне даске и греде), као и у набавци дресова-трикоа за Државно првенство.