ДЕСЕТИ ГИТАР АРТ ФЕСТИВАЛ ОД 7. ДО 14. ФЕБРУАРА

Као и ранијих година, општина Стари град подржава и финансијски помаже одржавање Гитар арт фестивала. Ове јубиларне, десете године, Асоцијацији класичних гитариста додељено је 1.110.000 динара за одржавање угледне међународне манифестације. Водећи фестивалски наступ биће велики концерт прослављеног италијанског композитора Енија Мориконеа који ће у Београдској арени 14. фебруара наступити са својим оркестром „Roma Sinfonietta“. Са Мориконијем ће наступити и велики хор под диригентском палицом Даринке Матић Маровић. Мориконе је највише препознатљив по музици за више од 500 филмских и телевизијских дела.

Ексклузиван наступ на фестивалу потврдио је и чувени британски рок аутор Стинг који ће 8. фебруара наступити заједно са Едином Карамазовим у Сава центру.
– Фестивал траје пуних девет дана. Увертирни програм од 30. јануара до 6. фебруара и фестивалски програм од 7. до 14. фебруара. Биће ту мајсторских радионица и предавања, такмичења, концерата, промоција, градитеља гитара, изложби…Мајсторске радионице и предавања ће се одвијати на Факултету музичке уметности. Такмичења ће се одвијати у две етапе (елиминација и финале) и у шест категорија. У првој категорији су они до 11 година, а у шестој до 35 година. Фонд за награде је милион динара.

Фестивал данас има и пратећи програм где се издваја организација „Midnight Guitar Art Cafe Club“ који ће се одржавати сваке вечери од поноћи до четири сата ујутро од 7.-15. фебруара у сали „Погон“ Дома oмладине. Још један новитет за јубиларно фестивалско издање је покретање „Guitar Food Art“ програма по најбољим београдским ресторанима.

Концертни програм

7.фебруар, Vicente& Amigo group (Сава центар)
8. фебруар, Стинг и Един Карамазов (Сава центар)
9.фебруар, Alirio i Senio Diaz, Edin Karamazov, Quartet, Kayuhito Yamashita и Војин Коцић (Коларац)
10. Фебруар, Xuefei Yang, Pavel Steidl, Gabriela Demeterova, Roland Dyens, Badi Assad (Коларац)
11. фебруар, Вера Огризовић, Срђан Тошић, Александар Хаџи Ђорђевић, Зоран Анић, Весна Петковић, Дарко Карајић, Милош Јањић, Зоран Крајишник и Душан Богдановић (Коларац)
12. Costas Cotsiolis, AnieloDesiderio, Roberto Ausel, EOS Guitar Quartet и Зоран Дукић (Коларац)
13. Мирослав Тадић, Влатко Стефановски и Теодоси Спасов (Сава центар)
14. Енио Мориконе (Београдска арена)