ДЕЧИЈА НЕДЕЉА НА СТАРОМ ГРАДУ – ПОКЛОНИ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ ИЗ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „ДЕЧЈИ ДАНИ“

Поводом Дечије недеље, која се традиционално одржава почетком октобра, а ове године под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“, Градска општина Стари град припремила је поклоне за све предшколце из дванаест вртића Предшколске установе „Дечји дани“.

Тим поводом, председник општине Стари град Радослав Марјановић данас је уручио, у вртићу „Лептирић“, предшколцима комплет од три обaвезне књиге за припремни предшколски програм – математика, српски и свет око нас, као и радну свеску „Мали музичар“ и игру „Музичке меморије“, са основним појмовима из музичке уметности. Средства за бесплатне предшколске уџбенике обезбедила је општина Стари град.

„За нову општинску власт грађани су на првом месту. За наше најмлађе становнике, њих укупно 434, обезбедили смо књиге за припремни предшколски период како би се што боље спремили за полазак у школу. Ово је нова акција коју уводимо од ове године, што ће бити пракса и у наредним годинама. Општина ће, осим припрема за школу, обезбедити за најмлађе и бесплатне спортске програме“, рекао је председник општине Радослав Марјановић. Он је истакао да је ово само почетак активности које општина планира да уради за све Старограђане.

Заменица директорке ПУ „Дечји дани“ Сања Лазић истакла је да ново руководство општине Стари град препознаје потребе деце и родитеља. „Очекујемо сталну сарадњу са општином, јер ова акција је, пре свега, усмерена ка растерећењу кућног буџета родитеља.“