ДАНИ ГРЧКЕ КУЛТУРЕ У ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Фондација грчке националне мањине у Србији и Национални савет грчке националне мањине, уз подршку Градске општине Стари град, организују културну манифестацију „Дани грчке културе“, од 1. до 7. новембра, у просторијама општине Стари град (Македонска 42).

Свечано отварање манифестације предвиђено је за 1. новембар од 17 часова у свечаној сали општине Стари град. Том приликом биће отворена и изложба под називом „Хероји и хероине грчке револуције 1821.“ посвећена обележавању 200 година од почетка борбе за независност грчког народа 1821 – 2021, коју ће сви заинтересовани бити у прилици да посете у холу општине сваког дана од 1. до 7. новембра, од 08 до 19 часова.

Свечана академија Фондације грчке националне мањине у Србији одржаће се 07. новембра 2021. године, са почетком од 13 часова у свечаној сали општине. Том приликом биће додељена признања заслуженим појединцима и установама у обалсти афирмације хеленизма у Србији и одржана пројекција документарног филма „358 чувара Пирота“ посвећеног грчком војном гробљу из Првог Светског рата у Пироту.

За више информација посетите: www.gnm.rs