ЧЕТВРТИ БЕОГРАДСКИ ТАНГО ФЕСТИВАЛ

Београдска танго асоцијација у периоду од 6. до 9. септембра 2007. традиционално организује четврти. Интернационални Београдски танго фестивал. Као и прошле године, генерални покровитељ фестивала је општина Стари град која је за ову сврху издвојила милион динара.
Александар Николић вођа оркестра “Белтанго” и главни “кривац” што наш град има овај изузетан фестивал каже да ће се и овога пута представити врхунски уметници из земље и иностранства у атрактивним концертним просторима Београда.
– Организацијом плесних вечери и плесних семинара, овај фестивал пружа Београђанима могућност да заљубљеници у танго истраже и развију своје креативне потенцијале.
За време четири интензивна фестивалска танго дана, посетиоци ће моћи да се упознају са различитим правцима у танго музици и танго плесу – истиче Николић.
Фестивал почиње са правим танго спектаклом, концертом квинтета “Белтанго” у Коларчевој задужбини. Фестивал ће отворити Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град. Са “Белтангом” ће наступити и бројни уметници из иностранства. Поред познатих плесних парова из Аргентине, Шведске, Грчке и Бугарске, наступиће и специјални гости Victor Hugo Diaz, певач и гитариста Junanjo Passo из Аргентине.
Током фестивала биће организоване три “гран милонге” и то у просторима клуба “Хавана”, Централног дома војске Србије и Мадленианума , а по традицији, последње вече фестивала је резервисано за улични спектакл на Тргу Републике када ће се уметницима придружити и многобројни Београђани као и страни туристи. Завршетак фестивала обележиће и наступ оркестра “Танго Јувентуд”.
За танго плесаче ће се у простору музичке школе “Вучковић” и Мадлениануму организовати 12 танго семинара са различитим темама и правцима у танго плесу.
Гости фестивала биће танго плесни парови:

Sergio Cortazzo i Soledad Rivero – Аргентина
Pino Dangiola i Natalie Brateli – Шведска/ Грчка
Chavdar Kroumov i Danie Ivancheva – Бугарска
Josip Bartulovič i Johanna Kulik – Мађарска

Танго оркестри:

Белтанго квинтет – Србија
Tangarte duo Diaz & Passo – Аргентина
Танго Јувентуд – Србија

Танго Dj’s:

DJ Michael Rühl – Nemacka
DJ Carlito – Србија

Све дотатне информације можете добити на сајту Фестивала. www.belgradetangofestival.com