ЧЕСТИТКЕ ЗА „ДРУГИ ДЕО“ СТАРОГРАДСКИХ БЕБА ИЗ 2009. ГОДИНЕ

Традиционално, дванаест година за редом Општина Стари град, уручује поклон- честитке бебама рођеним током године, које имају пребивалиште у централној градској општини. Тако су данас још 106 беба, рођених 2009 године, на пригодној свечаности у великој општинској сали добиле по 10 000 динара. Ове најмлађе Старограђане рођене у другој половини новембра, децембра 2009, као и оне који су из разних разлога изостали са ранијег списка за прошлу годину, поздравила је Мирјана Божидаревић, председница општине, а Ана Даниловић, заменица председнице општине им је уручила новац.

– Драго ми је да баш данас на 8. март можемо да вас обрадујемо поклон честиткама. Желим да вам деца буду здрава, лепа, напредна и паметна, као и да имате посла – рекла је присутним родитељима Мирјана Божидаревић, истакавши да општина и чини овакве акције како би подстакла родитеље да имају више деце.

Четворомесечну Милица Радуловић довела је у општину мама Татјана.

– Ова акција је дивна и баш нас је пријатно изненадила. Лепо је кад неко мисли на бебе и тако нас обрадује. Велика нам је подршка када држава (општина) води рачуна о оваквим ситуацијама -каже Татјана Радуловић.

Мали Стефан Милошевић (3 месеца), привукао је пажњу околине с обзиром да му је његова мама Diallo Diarayle из Гвинеје. Она је удата за нашег Срђана Милошевића, који ради у „Енергопројекту“, а на општинску свечаност, поред бебе, повела је и куму Ивану Ширац.

– Ово је веома леп и занимљив гест општине, тако да сам врло срећна. Људи су овде веома фини и љубазни –рекла нам је Diallo Diarayle, која тек шест месеци живи на Старом граду.

Подсетимо, 23. децембра 2009, 321 беба рођених у првом делу2009, добило је од општине, по 10 000 динара и књигу- радосницу са одштампаним именом детета.