АКВАРЕЛИ ЗЛАТКА ПАВЛОВИЋА У КУЋИ ЂУРЕ ЈАКШИЋА

У Галерији куће Ђуре Јакшића у Скадарлији, у петак 22. октобра у 19 часова, биће отворена изложба акварела Златка Павловића.

Према речима проф. др Даница Радуновић Столић, колорит је оно што сликарском подухвату Златка Павловића даје изузетно место у визуелној перцепцији сликара пејзажисте. Једноставно речено његови акварели су угођај за око и лирско треперење боја

– Слике Златка Павловића су мале чаролије смарагдних, ћилибарских, рубинских, модрозелених, бледожутих или црвенкастих тонова на којима је забележен један кратки, надахнути тренутак, спонтано пренет по целој површини слике која постаје тиме дело непролазно и ванредно. Песма једне кичице, истакао је проф. др Каменко М. Марковић.

Златко Павловић је познат по свом ликовном стваралаштву али и по писаној речи. Своје ликовне радове први пут је изложио 1963. године, као ученик основне школе а прву изложбу имао је 1966. године као ученик Учитељске школе. Од тада су се низале бројне самосталне изложбе. Ликовна дела су му у галеријама и приватним колекцијама у више од 30 држава света, од Шведске, Новог Зеланда, Малезије до Аустралије. Аутор је осам мурала, ликовни уредник више часописа, аутор позоришних плаката. Радио је копије Рембрантових цртежа и акварела поводом 400 година Рембратовог рођења.