АКЦИЈА „СТАРОГРАДСКИ СПОРТ“ У ОШ „СКАДАРЛИЈА“

После успешне децембарске презентације у СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ и недавне у ОШ „Дринка Павловић“, манифестација „Староградски спорт“, наставила је да се одржава по основним школама на територији централноградске општине. Тако је јуче, уз присуство чланова Већа општине Душана Раичковића, Лазара Лешњака и Андреја Белингара, ОШ „Скадарлија“ угостила спортске клубове са Старог града.

У великој затвореној сали и на спољном, тек реновираном терену, малишани узраста од од I до IV разреда опробали су се у разним спортовима захваљујући члановима Рукометног клуба „Дорћол“, рагбистима РК „Дорћол“, фудбалерима ФК „Дорћол“, Планинарско-смучарско друштва „Копаоник“, Кендо клуба „Београд“, Женског одбојкашког клуба „Поштар“, „Спелеолошког одсека Београда“ и Шаховског клуба „Делфин“.

Деца су интерактивно учествовала у спортским активностима, након чега су добили све потребне брошуре како би лакше одабрали спорт који ће да тренирају. Сви клубови су у центру града, малтене на дохват руке, а занимљиво је да се на шах могу уписати бесплатно.

Како би се што боље снашли, малишанима су помагали координатори пројекта из Удружења АДФОР – дечији форум, као и стручњаци из Студија за анимацију деце „Чигра”.

Лана Лојовић, ученица I-3, играла је одбојку у великој сали, а опробала се и код „планинара“ из друштва „Копаоник“.

– Волим карате који тренирам од прошле године и већ сам освојила жути појас – каже Лана.

Подсећамо да је општина Стари град недавно реновирала велико школско двориште, које је уједно и спортски терен за физичко васпитање.

Замењена је комплетна подлога терена. Нови асфалт омогућава и комплетну безбедност, а очекује се постављање и нових кошева и табли. Радови су трајали око месец дана и све је завршено почетком фебруара тачно за почетак другог полугодишта школске године.

Ово двориште за часове физичког васпитања, ученици радо користе и после наставе, као и викендом.

– Веома смо задовољни досадашњом сарадњом са општином Стари град – истакла је Мирјана Слобода, директорка “Скадарлије”.