ЗА ПОЛА САТА ИЗ РЕКЕ 20 ЏАКОВА СМЕЋА!

Овогодишња заједничка акција Савета за еклогију СО Стари град и Београдског еколошког центра којом је обележен Светски дан заштите животне средине одржана је на подручју око куле Небојша.
У акцији је учествовало неколико стотина ђака из средње-бродарске школе као и основних школа «Јелена Ћетковић» и “Краљ Петар Први”. Уз помоћ Добровољног ватрогасног друштва Стари град ученици су сакупљали пластичне флаше, кесе, кутије и остало смеће са зелених површина, док су млади из средње Бродарске школе чамцима чистили Дунав и приобаље марине “Дорћол”.

Резултат ове акције био је импозантан али и алармантан. Наиме, за само пола сата из реке је сакупљено двадесет џакова смећа. Овом приликом постављено је и шест нових клупа и десет корпи за отпатке. Сликари Удружења примењених и ликовних уметности офарбали су клупе у веселе, летење боје, док су радници „Гарден центра“ засадили младо дрвеће.

Око шатора у коме су се окупљали учесници били су окачени дечји ликовни радови на тему како сачувати животну околину. Савет за екологију општине Стари град свим учесницима поделио је капе и мајице, док је општинска организација „Пријатељи деце“ организовала долазак ђака.

“Дошли смо овде да очистимо обалу, улепшамо клупе и скренемо пажњу гарђанима на очување животне средине. Није нам тешко да одвојимо неколико сати и да са другарима сакупимо отпатке јер знамо да ће нам шетња после тога бити још лепша”, поручују ученици из “Бродарске” школе.