УСПЕШАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У ДОМУ СИНДИКАТА

Градска општина Стари град у сарадњи са Националном службом за запошљавање, Филијала Београд данас је у фоајеу Дворане Дома синдиката успешно организовала Први сајам запошљавања.

На сајму је учествовало 27 послодаваца међу којима су Мек Доналдс, Цептер-Интернационал, Београдски клиничко-болнички центар, “Сава осигурање”, “Младинска књига”, “Јами-Јами”, “Паx Промет“ , “Еуромоторс“ д.о.о, “Реал маркет“ д.о.о, “Нина Супер” д.о.о, Предшколска установа Чукарица, «Звездана», “Глобтротер-Бечкерек” д.о.о, “Балкан Бизнис Нетворк“ д.о.о, Сити мејл, ИГМ «Трудбеник» д.о.о, ГП “Морава ИН” д.о.о. ПП “Вивекс- сервис”, ГПБ “Солушнс”, “Ла фантана”, “Бизнис Прес” д.о.о. и “Соко груп”.

Незапосленима је понуђено око 800 радних места и то, за: економисте, електро и машинске инжењере, архитекте, техничке цртаче, програмере, веб дизајнере, медицинске и педијатријске сестре, акушере, трансфузиологе, васпитаче, инжењере и технологе прехране за рад у ресторану, месаре, куваре, магационере, возаче виљушкара, електричаре, браваре, алатничаре, трговце, касире (70-извршилаца), књиговође, репрезенте и менаџере продаје, пословође, теренске комерцијалисте, заступнике у осигурању, пословне секретаре, новинаре, диспечере, курире-достављаче (пешак/бицикл. ССС – 170 извршиоца), курире-достављаче на скутеру, возаче Б и Ц категорије…..

-Овакви сајмови показали су се као добра пракса. Многе општине, у сарадњи с Националном службом запошљавања, понудиле су нова радна места у фирмама на својој територији. Београд бележи смањење броја незапослених и надамо се да ће се то наставити. Општина Стари град има велике потенцијале на овом пољу и веома је добро што се одлучила на овај корак, који је дао резултате и у осталим општинама – рекао је члан Градског већа Жељко Ожеговић.

На штанду Геронтолошког центра Стари град заинтересовани грађани су се пријављивали за позив геронтодомаћице у оквиру програма помоћи старим лицима „Помоћ у кући“.

Филијала НСЗ за Београд, незапосленим лицима пружала је све потребне информације о услугама и програмима НСЗ, а давани су и стручне савете као помоћ у писању радне биографије (ЦВ). Сајам је био намењен, пре свега, лицима са евиденције НСЗ, становницима Београда, Градске општине Стари град али и свима који траже посао.

Широм Србије су, од почетка године, одржана 72 сајма запошљавања на којима је учествовало преко 1.650 послодаваца, са понудом већом од 8.500 радних места, а на њима је учешће узело око 45.000 незапослених. За првих шест месеци на сајмовима запошљавања послодавца је пронашло 4.749 лица. У Београду је одржано шест сајмова, а пракса је показала да сваки шести учесник на сајму добије посао.