УКЛАЊАЊЕ МЕТАЛНЕ КОНСТРУКЦИЈА БАШТЕ ХОТЕЛА БАЛКАН

Уз присуство општинских комуналних инспектора и извршитеља, данас је започето уклањање металне конструкција и тенде баште хотела ”Балкан”, за коју не постоји дозвола надлежних органа.

Акција је започела у 10, 30 када су пристигли и радници ДП ”Стари град” и припадници МУП-а. После мање расправе између људи из ”Балкана” и општинских инспектора, договорено је да предузеће које је ангажовао хотел ”Балкан” само уклони ову конструкцију висине 3,5 метра која прекрива башту површне од 84 квадратних метара.

Како је објаснио Марко Денчић, руководилац групе послова за комуналну инспекцију општине Стари град, према постојећем одобрењу, дозвољено је постављање класичне баште са сунцобранима и столовима, а на лицу места је пак, инспекцијским прегледом утврђено, да је постављена метална конструкција на коју је постављена тенда.
-Хотел Балкан је тек јуче поднео захтев за измену одобрења у складу са новом скицом коју су прилагодили стању на терену. С обзиром да је извршење већ било заказано за данас, по томе није могло да се одлучи с обзиром да после поступања општине следи сагласност Секретаријата за саобраћај и Завода за заштиту споменика, што представља одређени временски период који не може у току једног дана да се реши – завршио је Марко Денчић.

Током дана, скинут један од луксузних лустера (који нигде не спада у део летње баште), као и сви телевизори за носачима и бочни пластични зидови.
Наставак уклањања је заказано за сутра у 9 сати, и током дана све мора бити завршено.
Како сазнајемо у Комуналној инспекцији Старог града сличан поступак спровешће се и летњим баштама у два кафића Нушићевој улици.